Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελληνική Πολιτεία κι οι ευθύνες της για το τραγικό δυστύχημα στο Άγιο Όρος

Η Ελληνική Πολιτεία κι οι ευθύνες της για το τραγικό δυστύχημα στο Άγιο Όρος
Του Γιώργου Θεοχάρη
Χθες ένας νέος σε ηλικία μοναχός έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να προσεγγίζει στο τόπο τους δυστυχήματος όπου έπεσε το πυροσβεστικό όχημα με τους δυο πυροσβέστες.
Αιτία της πτώσης και των δυο οχημάτων στο γκρεμό βάθους περίπου 100 μέτρων ήταν η σαθρότητα του δρόμου. Να υπενθυμίσουμε ότι μετά τη πυρκαγιά στη περιοχή εκείνη ( Αυγουστος 2012) κάηκαν και από τις δυο πλευρές του δρόμου τα πανήψηλα δέντρα που κρατούσανε σε ισσοροπία το έδαφος από τις πλημμύρες και τις βροχές που κατά καιρούς εκδηλώνονταν στη περιοχή.
Ηταν φυσικό και επόμενο μετά από αυτή τη καταστροφική πυρκαγιά το έδαφος να υποστεί φυσική φθορά και να δημιουργηθεί αυτή η σαθρότητα του δρόμου.
Ακουλούθως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, έγιναν αλλεπάληλα αιτήματα από το Αγιο Ορος προς την ελληνική πολιτεία για να δοθούν τα ανάλογα κονδύλια ούτως ώστε να αποφεχθούν καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς στο οδικό δίκτυο της περιοχής.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι:
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, απαντώντας σε ερώτηση της Κατερίνας Ιγγλέζη (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε τα ποσά που διατέθηκαν για την πυροπροστασία που αφορούσε και για την περιοχή του Αγίου Ορους : 778.000 ευρώ στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, 16.000 ευρώ για καύσιμα στα οχήματα που δρουν στη Χαλκιδική, 75.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο στα 3 δασαρχεία της Χαλκιδικής, 150.000 ευρώ για διάνοιξη δασικών δρόμων και άλλα μικρότερα ποσά (π.χ. για προμήθειες εξοπλισμού).

"Από όλα αυτά που είπατε μόνο 88.000 ευρώ έφθασαν στο δασαρχείο Αρναίας" του απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, υπογραμμίζοντας ότι και από αυτά τα χρήματα τα 30.000 ευρώ ακόμη δεν έχουν εκταμιευθεί…

Ως μέτρο σύγκρισης του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης για την πρόληψη των πυρκαγιών, η Κ. Ιγγλέζη υπενθύμισε ότι το 2011 είχαν δοθεί 150.000 ευρώ. Ενδεικτικό της γραφειοκρατικής αντίληψης του Στ. Καλαφάτη ήταν η επισήμανσή του ότι από τα 52.000 στρ. που κάηκαν, μόνο τα 5.000 ανήκουν στο δασαρχείο Αρναίας και τα 47.000 είναι στα όρια της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους.

Στο δια ταυτά: Από τα παραπάνω ΟΥΤΕ  ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ .
Επομένως, πως να μην περιμένουμε να γίνουν τέτοιου είδους δυστυχήματα με κίνδυνο της απώλειας ζωής πυροσβεστών, μοναχών και προσκυνητών του Αγίου Ορους;
Μετά από τα παραπάνω διερωτάται κανείς: ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου