Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Περήφανοι για τα Εγκλήματα τους στην Κύπρο Δηλώνουν οι Τούρκοι !!!!!!!!!!



Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος
Προκλητικοί όσο ποτέ οι Τούρκοι, φαίνεται να πορεύονται με ανεπανάληπτη αλαζονεία μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών στην Τουρκία. Δεν έλλειψε φυσικά και το Κυπριακό από την ατζέντα, για το οποίο μη υπολογίζοντας καμιά νομιμότητα δηλώνουν περήφανοι για τα εγκλήματα τους. Αυτά βέβαια τα εγκλήματα που ακόμα δεν έχουν βρει δικαίωση κανένας δεν φαίνεται να υπολογίζει στην ΕΕ και όλοι δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν με τους δολοφόνους και διεθνείς δουλέμπορους – τρομοκράτες για λύση του προσφυγικού !!!!!!!!!!!!!!!
Έτσι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου στο μήνυμα του προς τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την 32η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους αναφέρει ότι, οι Τ/Κ συνεχίζουν με θάρρος τον αγώνα τους για πραγματική ελευθερία απέναντι στις αδικίες στις οποίες έμειναν εκτεθειμένοι. Διασφάλισαν τα αμετάκλητα δικαιώματα τους, δίνοντας ζωή στην `ΤΔΒΚ` και αποτελούν μια πηγή περηφάνιας για όλο το τουρκικό έθνος. Το βασικό είναι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό να καταλήξουν σε μια συμφωνία η οποία να διασφαλίσει το ισότιμο καθεστώς των Τουρκοκυπρίων.
Σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει έντονα τα βήματα των Τ/Κ για ένα πιο ευτυχισμένο και εύπορο μέλλον. Επιπλέον ο Τούρκος Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ανάπτυξη του ψευδοκράτους μέσα σε σταθερότητα είναι μια από τις προτεραιότητες της Τουρκίας “ως μητέρας πατρίδας” ενώ τόνισε “Ο τ/κ ‘λαός’ απέδειξε πολλές φορές την θέλησή του για μια δίκαιη και μόνιμη λύση στην Κύπρο και ήταν πάντοτε ένα βήμα μπροστά από τους συνομιλητές τους. Είναι βασικό οι διαπραγματεύσεις να καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία θα διασφαλίσει τη σύνδεση με τη διεθνή κοινότητα, δίνοντας εγγυήσεις για ισότιμο καθεστώς των Τ/Κ. Η μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη Τουρκία θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους αδελφούς της στο νησί ώστε να διασφαλιστούν τα νομικά δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τ/Κ”.
Θεωρούμε εξαιρετικά επικίνδυνες τις δηλώσεις Νταβούτογλου. Η Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και Στρατιωτική Ηγεσία θα πρέπει να τις πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη και να αφήσουν τα αστεία περί κατάργησης των εγγυήσεων στην Κύπρο. Διότι αν επιμένουν, την απάντηση την πήρανε από τις δηλώσεις Νταβούτογλου και το μόνο που ενδεχομένως να πετύχουν είναι η μονομερής απόσυρση των Ελληνικών εγγυήσεων πράγμα τραγικό για όλο το Ελληνικό Έθνος.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου